Rusland, China, Mongolië

Paard in de sneeuw

In 2010 reis ik drie maanden door Rusland, China en Mongolië. Omdat ik al vele reizen gemaakt heb en hier altijd een reisverslag over maak, heb ik tijdens mijn reis ook een site opengesteld. Deze had in “no-time” 50.000 bezoekers. En daarom heb ik besloten mijn mooie reiservaring om te zetten in een boek.

Backpacken over het spoor

Backpacken over het spoor van de Transsiberie Express wordt uiteindelijk in 2014 uitgebracht. Na vier jaar te corrigeren, te speuren en vol te houden vind ik eindelijk een manier om mijn boek uit te kunnen laten brengen. Hij is nu overal te krijgen via de boekenwinkels en het CB (Centraal Boekenhuis) een droom is uitgekomen.

Samenvatting reis

In totaal reis ik 3 maanden door Rusland, China en Mongolie. Een maand lang met mijn moeder door Rusland pak ik de Trans Siberië Express. We verblijven bij gastgezinnen, pakken een hondenslee-rit mee en komen in de problemen bij de grens.

Terugkeer naar Nederland

Als mijn moeder terugkeert naar Nederland vliegt mijn vriendin Wendy in om vervolgens samen met mij door China te trekken richting Tibet. We trekken daar de bergen in en overleven de enorme kou en een levensgevaarlijke tocht te paard naar Ice Mountain. We verblijven bij Tibetaanse families en reizen met een Tibetaanse gids de besneeuwde bergen door.

Als Wendy terugkeert vliegt mijn vriendin Judith in op Beijing om vervolgens ook weer per trein richting Mongolië te gaan. We verblijven daar bij echte Nomaden die leven in een Ger-tent en ervaren hoe men leeft in dit prachtige land met zijn waanzinnig uitgerekte landschappen en hun super blauwe lucht.

Ik reis duizenden kilometers per spoor via deze drie prachtige landen en heb dit uitgebracht in een prachtig boek inclusief mooie foto’s.